Husbys folk vinner slaget om GATAN

2013-04-19
Av

 

husby strukturplan

Till Husbys alla ensamstående morsor och farsor, torgettuggare, trippelknegare, maskelirare, gatumusiker, överlevnadskonsulter, storesystrar, lillebröder och resten som älskar sin ort:

JÄRVALYFTETS PLANER PÅ ATT FUCKA UPP VÅRA GATOR OCH BROAR HAR DRAGITS TILLBAKA… ALLTSÅ: DEMOKRATIN & FOLKETS MAKT SEGRAR – TILL SLUT…

För 2 år sen la politikerna och kommunen fram Husby Strukturplan, en arkitektritning som förespråkar total re-make av vår ort. Där fanns bland annat det efterblivna förslaget att riva alla gångbroar och höja Norgegatan, alltså den feta ca 1 km långa bilväg som går rakt igenom Husby, upp till gångvägarnas höjd!!! När man frågar politikerna och arkitekterna varför dom vill göra dessa saker hör man ett tomt eko:

- Det kommer gynna affärerna… det kommer gynna affärerna… det kommer koppla ihop Husby med Kista… plus att det kommer gynna affärerna…

Förslaget motorsågades av oss, alla andra lokala civilorganisationer såsom PRO, Nätverket Järvas Framtid, Eritranska föreningen m.fl. och ALLA boende som vi snackade med i denna fråga, alltså flera hundra eller tusen Husbybor… Vad är det för idioti att lägga flera hundra miljoner kronor på att riva broar och gångvägar + höja Norgegatan med flera meter när INGEN som bor där tycker det är en bra idé… Detta system, som kallas trafikseparering, byggdes för 40 år sen medvetet för att barn, äldre och folk allmänt skulle kunna vandra fritt utan att riskera att bli överkörda i trafiken… Idag kan barn gå från Tönsbergsgatan till Husbygårdskolan själva hela vägen utan att nånsin behöva möta en bil … om Kommunen fick som dom ville skulle de gå över minst 2 bilvägar som är fullt trafikerade med flera tusen fordon per dag… Dessutom massa avgaser rakt in i våra gårdar, mycket mera stress och oljud, allmänt krasch … ändå fortsätter stadens tjänstemän kallar det för “fler spännande möten mellan bilar och människor”.

Under Ockupationen av Husby Träff januari 2012, som tog den här konflikten till nästa nivå, så framförde vi detta krav tydligt: Vi ska behålla broarna och Norgegatan som dom är idag!
Hmm… politikerna blev tysta efter det här. Dom sa några gånger “vi ska lyssna på folket” – men det har gått mer än 1 år sen ockupationen och snart 2 år sen dom lade fram planen, ändå inget beslut tills nu… Vad är det som händer egentligen bakom dom stora trädörrarna i Stockholms Stadshus?? Äre stress på gång, äre politiker som håller fast vid sina misstag av rädsla att förlora prestige till folket??? Ja, det är slipsmaffian som in i sista sekund vägrar se sanningen: att medborgarna har sagt sitt och att deras position hänger löst om dom går emot.

Såhär säger Joakim Larsson, högsta politiker för Stockholms förorter och boss över Järvalyftet, till Mitt-I om varför dom drar tillbaka planerna:

- Vi ser ingen anledning att gå vidare med planerna efter det motstånd vi mött.

DET HÄR ÄR EN STOR SEGER. Den var svår eftersom politikerna verkligen ville genomföra dessa förändringar till varje pris… Men framförallt var det en viktig seger eftersom den bromsar upp och fuckar upp en viktig del av MAKE-OVER HUSBY/JÄRVA aka Järvalyftet som pågår för att kicka ut oss från våra egna hem…

Denna seger är ett nytt bevis, ett nytt exempel, en ny symbol:
En enad förort kan aldrig besegras.
/Megafonen

 

LÄNK TILL MITT-I-ARTIKELN:

http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_miki# 

 

Tags: , ,

3 Responses to Husbys folk vinner slaget om GATAN

 1. ORTEN
  2013-04-19 at 19:09

  RESPEKT

 2. staffan
  2013-04-20 at 07:10

  UNDERBART!!
  NU E DE BARA ATT FÅ KORKSKALLEN JOAKIM LARSSON ATT KOMMA NER FRÅN SIN UPPHÖJDA STATUS “ANSVARIG FÖR ÄLDRE OMSORGEN OCH BOENDET I YTTERSTADEN” OCH TA SITT ANSVAR FÖR DE MENNSKER SOM GENOM HANS RENOVERINGSFÖRSLAG BLIR BOSTADSLÖSA, DE KLARAR INTE AV 20% I HYRESHÖJNING, VILKET BLIR RESULTATET EFTER RENOVERINGEN.

  DEN BETALAR ALLA BOENDE I OMRÅDENA!!!, INTE KOMMUNEN SOM ÄGER BOSTADSBOLAGEN, VILKA SKALL BETALA RENOVERINGEN SJÄLVA MED DE PENGAR DE TJÄNAT UNDER ALLA ÅR. DE VINSTERNA SOM DE HAR SKALL ÅTERANVÄNDAS ENLIGT LAGSTIFTNING. NU HAR STOCKHOLMS STAD TAGIT ÖVER DESSA, SÅ BOLAGEN HAR INGA PENGAR, VIDRIGT.

  ENLIGT JÄRVA VÄNNER FANNS /FINNS?/ DET DISKRIMMINERANDE TANKAR EN GÅNG ATT MAN VILLE BLI AV MED “HYRESKLIENTELET”. DE BARA SKAPADE PROBLEM.

  SÅ BÖRJADE DET HELA FÖR 4 -5 ÅR SEDAN DÅ DÅVARANDE VD FÖR SV BOST GÖRAN WENDEL DROG IGÅNG “DENNA FÖRÄNDRING”.
  IDAG SITTER HAN SOM VD FÖR TORNET SOM UPPRÖRT HELA TENSTA MED HYRESHÖJNINGAR UTAN ATT HA GJORT NÅGE ÅT BOSTÄDERNA, MEN TAR UT HYROR SOM KAN VARA UPP MED 60%!!!

  FULLSTÄNDIGT HJÄRNSLÄPP ELLER VAD ÄR DET FÖR VIRUS SOM SMITTAT DE ANSVARIGA POLITIKERNA OCH BOSTADSCHEFER ?
  SVARET: PENGAR !
  GENOM HYRESHÖJNINGARNA TJÄNAR BOLAGEN OCH DÄRMED STOCKHOLMS STAD M E R A , MÅNGA KLARAR AV DETTA GENOM HYRESBIDRAGET, SOM STATEN BETALAR,INTE STOCKHOLMS STAD, SÅ MAN FÅR TA AV SKATTEMEDEL FÖR ATT TÄCKA HYRESHÖJNINGARAN HÄR I JÄRVA.
  PENSIONÄRERNA MÅSTE FLYTTA.

  STOCKHOLMS STAD SOM TAGIT VINSTERNA FRÅN BOSTADS BOLAGEN BEHÖVER INTE BETALA NÅGOT FÖR DE KOSTNADER SOM RENOVERINGEN BETYDER, DET GÖR HYRESGÄSTERNA OCH STATEN !!!

  FÖR ATT ÄNDRA DETTA MÅSTE MAN KANSKE BÖRJA ELDA BILAR OCH HUS I KISTA -HUSBY -AKALLA ELLER VAD GÖR VI?

  NÄSTA ÅR ÄR DET VAL I LANDET, MAN KAN ANVÄNDA RÖSTSEDELN ATT ÄNDRA PÅ VILKA GUBBAR SOM SKALL STYRA, BÅDE HÄR I STOCKHOLMS STAD OCH HELA LANDET / TVÅ VAL ALLTSÅ!!//.
  TÄNK EFTER FÖRE, DET GÅR ATT ORDNA TILL DET MED ATT KRYSSA ELLER STRYKA NAMN PÅ VALSEDLARNA ! ! !
  DET ÄR ATT ANVÄNDA DEMOKRATI.

 3. 2013-04-23 at 08:27

  Fan vad fett! Fan vad bra jobbat! Blir alldeles tårögd här borta.

Leave a Reply