KAMPANJ FÖR UPPRUSTNING AV 3:AN

3:an är en legendarisk fotbollsplan i Husby. Här har många unga blivit vuxna och skapat minnen som kommer att passas vidare till barnbarn.

Denna plan är sedan flera år tillbaka tom eftersom de ansvariga inte satsat de pengar som krävs för att hålla den fräsch och användbar. När de flesta andra fotbollsplaner görs om till konstgräs, får nya mål osv har 3:an legat orörd. Och det är inte bara fotbollsplanen som glömts bort, utan också tennisplanen, basketplanen och hela det utrymme som ligger runtomkring.

Megafonen har därför tagit initiativ till en kampanj för att upprusta 3:an! Vi vill ha konstgräs på planen och göra om hela kringliggande området till en plats som vi återigen kan vara stolta över och använda. Vi vill att barn som växer upp idag ska ha samma chans att föda minnen och lära sig nya dribblingar, utan att konkurrera med och köras ut av de klubbar som betalar för de stora fotbollsplanerna. Vad som ska hända med området är ingenting som vi som organisation lägger oss i, det är nåt som alla intresserade ungdomar gemensamt bestämmer.

Denna kampanj pågår tills upprustningen genomförs. Under tills dess kommer vi att upplysa våra politiker om hur viktig den är och, om nödvändigt, tvinga dem att fatta rätt beslut. Hur väl vi lyckas med detta hänger på hur mycket folket här engagerar sig, genom att hjälpa till med namnlistor och dyka upp när vi mobiliserar stort till lokalpolitikernas möten.

DU SOM VILL DELTA I ARBETET FÖR UPPRUSTNING
kontakta Rami (kampanjansvarig) på:
rami[snabel-a]megafonen.com eller skicka ett meddelande till vår sida på

3:AN ÄR VÅR HISTORIA, UNGDOMARNA VÅR FRAMTID!

___________________________________________________________

Som en del av kampanjen hade vi en fotbollsturnering i september 2012.
Artikel i Norra Sidan:
Ungas kampanj fick politikerna att säga ja