ALBY ÄR INTE TILL SALU!

Botkyrka kommun har tillsammans med Botkyrkabyggen bestämt, bakom hyresgästernas rygg, att de ska sälja ut 1 300 hem i Alby. Utan förvarning och utan tydlig information. Lägenheterna kommer inte att omvandlas till bostadsrätter i första hand, utan de kommer att säljas bort till en privat hyresvärd. Vad den värden kommer att göra med lägenheterna kan ingen garantera, men det räcker med att titta på utförsäljningen i Fittja för att få en bild. Lägenheterna har hoppat från värd till värd med uteblivna renoveringar och håller i dagens läge på att förfalla.

Att sälja bort lägenheterna är inte det enda alternativet. Det finns andra lösningar som kommunen och Botkyrkabyggen valt att ignorera. De har tvättat sina händer genom att välja den enkla utvägen. De har svikit demokratin, de har ignorerat våra röster och det finns inga garantier för att detta inte händer även i Norsborg, Tumba, Fittja eller Tullinge imorgon.

Trots att beslutet redan fattats är det inte för sent! Om vi lyckas samla in 6 000 namnunderskrifter kan vi kräva en folkomröstning, vilket innebär att var och en av oss får bestämma över våra egna liv och våra egna hem! Stöd oss och gör din röst hörd!

! Vi är inte till salu!

Vi har även en digital namninsamling

Alby logo