För jobbigt för att vara sant?

2013-04-01
Av

Jag börjar med påståenden som kommit från vissa av våra så kallade förtroendevalda de senaste månaderna:

“Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda.” – Migrationsminister Tobias Billström

“Integrationen påverkas väldigt mycket av mängden människor som kommer till Sverige. Gruppen kan aldrig bortse från det. Därför måste vi diskutera volymerna.” – Billström igen

“Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet.” – Statsminister Fredrik Reinfeldt

Listan på liknande uttalande kan göras lång.

Det är nästan 22 år sedan vi hade ett parti vid namn “Ny Demokrati” med bland andra TV4–profilen Bert Karlsson och Ian Wachtmeister i spetsen. De var motsvarigheten till Sverigedemokraterna idag. De har mycket gemensamt, som t.ex. att de båda är och var vågmästare under sina riksdagsperioder och dessutom högerpopulistiska.

Under den tiden hade vi också John Ausonius, mer känd som lasermannen, som självklart fick autismdiagnos och dessutom feldiagnotiserades han för antisocial personlighetsstörning, trots att han sköt och allvarligt skadade 9 personer, i Stockholmstrakten, varav en av dessa personer avled. Inte nog med det, samtliga av de som blev skjutna hade utländsk bakgrund. Vad var då hans inspiration? Jo det var dåtidens motsvarighet till SD, Ny demokrati.

Nu har vi den “nya Lasermannen”, Peter Mangs som han heter, som för tre år sedan började skjuta folk i Malmö. Han dömdes 2012 för två mord och fyra mordförsök. Trots detta så ansåg Malmö Tingsrätt att Peter Mangs skulle genomgå en rättspsykiatrisk utredning, UTÖVER de som redan gjorts. Värt att notera att samtliga av hans offer hade utländsk bakgrund förutom en.

2011 hände det i Norge. Alla kan historien om Anders Behring Breivik som blev inspirerad av EDL (English Defence League) och deras arbete mot “islamiseringen i Europa”. 77 personer miste livet på grund av denna ideologi den gången, och Breivik var nära att bli diagnostiserad till någon sorts psykisk sjukdom eller liknande. Ett mirakel att han inte blev, får man väl ändå säga.

Ni ser mönstret. Men är det inte nog nu? Har inte alla invandrare, alla med utländsk bakgrund, alla som kämpar för antirasismen och alla med främmande utseende fått nog av detta elände?

Det mest ironiska med det hela är nog att de vita kränkta männen bakom dessa högerextrema politiska organisationer anser att de flesta, om inte alla, med utländsk bakgrund är kriminella eller inkompetenta på alla sätt och vis. Om man däremot resonerar med samma logik som de, så borde det inte finnas en enda människa som tänker på ett högerextremistiskt sätt kvar i vårt rike efter alla dessa attentat och skjutningar som skett under åren. Ändå pratar dagens politiker om att vi måste skära ner antalet flyktingar som kommer till vårt land, få bort alla papperslösa så snabbt som möjligt och om vem som egentligen är svensk och så vidare.

Så svaret är nog ja, det är verkligen nog nu. Ingen människa på denna jord skulle acceptera den sortens förnedring, diskriminering, hån och inte minst orättvisa som alla med utländsk bakgrund får i detta land. Det mest absurda är att vissa påstår att vi inte bidrar med något till detta land, medan många experter hävdar att invandringen till landet är framtiden. Det är bara att inse faktum, vi är här för att stanna och, sanna mina ord, ingen har och kommer någonsin att ha rätten att flytta mig från det landet jag föddes i och är uppväxt i utom jag själv. Jag älskar det här landet, så är det bara.

Nu till min poäng. Jag har haft en tanke under en väldigt lång tid, men den är väldigt långsiktig. Tänkte att vi skulle starta en kampanj där alla invandrare, alla som känner sig som invandrare, blir kallade invandrare etc., skulle sluta bidra till samhället för en dag. Det vill säga att inte gå till jobbet, inte gå till universitet, skolan, all sorts offentlig sektor som vi bidrar med, helt enkelt för att visa hur mycket vi bidrar till vårt samhälle och för att visa vilken kolossal kollaps vår så kallade välfärd skulle ha utan oss “blattar”. Det skulle vara en bra tidpunkt också om det var strax innan valet 2014, för att visa vår styrka. Vi skickar ett massbrev till alla ministrar i riksdagen och pressa dem hårt, t.ex. kan vi kräva att de bryter all sorts samarbete med SD. För det är ju trots allt vi som bestämmer villkoren och ingen annan som jag nämnde tidigare.

Jag kan redan nu också säga att jag inte bara representerar de med utländsk bakgrund som är födda i Sverige, inte bara de som är uppväxta här, inte bara min generation, utan alla som kommit till detta land. Det handlar inte om att särbehandla invandrare, men det handlar om att inte heller undervärdera invandrare. Det handlar om att behandla oss som vilken annan människa som helst. Det ska inte finnas ett “vi och de”, endast vi. Gör om, gör rätt. Det är mitt budskap till den svenska regeringen och riksdagen.

Jag avslutar med visa ord från en vis man:
”I believe in human beings, and that all human beings should be respected as such, regardless of their color.” - Malcolm X

Mustafa Mohamed, Megafonen

Tags: , ,

4 Responses to För jobbigt för att vara sant?

 1. Ole Bramserud
  2013-04-08 at 16:58

  Har du möjligtvis frågat om alla dessa människor vill vara representerade av dig? Om svaret är nej; på vilken grund tar du dig den friheten?
  Se människor som individer, tack.

 2. Mariana
  2013-04-09 at 10:48

  Ole det du gör kallas för att märka ord. Jag har inte uppfattat att Mustafa gjort sig till representant för någon. Det går som du säkert vet inte att strejka genom ombud. Håller man inte med honom är det bara att gå till jobbet som alla andra dar. De som vill skriva brev för att protestera kan göra det på eget initiativ. Som du kanske märkt har han inte ens gjort ett färdigt brev, så de som gillar den idén kan ju knåpa ihop en formulering som passar dem. Coolt va?

 3. Basar G
  2013-04-09 at 11:17

  #1. Mustafa menar inte att han är talesperson för 1 miljon människor i Sverige, han menar att han RIKTAR sig till dessa människor… han tar sig inte den friheten, du väljer att misstolka hans ord.

  #2. När mitt CV hamnar i papperskorgen pga mitt namn, då ser anställaren mig som individ? När rektorn säger nej till att släppa in ett barn med visst namn, men 5 minuter senare accepterar en Johan eller Karin, då är vi sedda som individer? Tänk längre än ett halvt steg mannen. Det är inte vi som klumpar ihop människor, det är redan gjort o har alltid varit så… som icke-vit, förortare, kvinna, bög/lebb eller allmänt fattig knegare ses man som en enda grupp som det fina folket kan behandla som smuts… Men när vi använder samma kategoriseringar o vänder det mot de rika & mäktiga för att åstadkomma positiv förändring, då är vi blinda o ska se “människor som individer”… Skitsnack.

 4. Smartass
  2013-04-18 at 03:08

  Lustigt att du kallar “Högerpopulistiska” och underblåser att de skulle vara “rasistiska” när du själv försöker vinna billiga poänger genom att kalla dom “SD för sin tid”. Typisk skrämselpropaganda. Sossarna snodde Ny Demokratis partiprogram efter att de hade åkt ur. Är sossarna också högerpopulistiska?

Leave a Reply