Kära Tårtkvinna

2013-11-06
Av

Väskkvinna
Kära Tårtkvinna,
vi vill hylla dig och tacka dig för att du vägrade vara tyst. Din tårta prickade mitt på våra känslor.

Det stod någonstans att kasta tårtor, grönsaker och pajer historiskt sätt varit ett sätt för oss utan makt, för oss längst under, att kritisera och visa missnöje mot de som sitter högst upp.
Igår kväll och idag har de försökt ta det ifrån oss.

De säger att tårtan var strategisk dum. Vissa har ju nästan kallat dig för terrorist. Löjligt visst? Folk är lite överkänsliga.

Många säger att tårtan du kastade är ett hot mot demokratin. Fattar de inte att genom att spela med i deras ”vi är demokratiska” charad så signalerar de att det är okej att rösta på dem? Att ta Jimmy och hans Pajasparti på allvar är det riktiga hotet mot demokratin.

De säger också att du gett röster till SD. Vi tror på att om det varit någon annan vettig politiker som ställt sig bakom dig, så hade vi vunnit tillbaka dubbelt-gånger-tusen så många röster. Det känns som att de etablerade politikerna och debattörerna, yani etablissemanget, sitter och tycker och uttalar sig utifrån hur de förväntar sig att medel och överklassen ska ta det. Sådär pretto du vet, PK, förstår du vad vi menar?

Det var inte stenar, inte bomber, inte en toffel, utan en mjuk och gräddig tårta. Men det verkar inte vara någon från ”etablissemanget” som tänkt efter en stund och fattat hur vi resten av folket, utanför den där lilla medelklass-överklass-bubblan känner och tycker. Vi uppskattade dina cojones. Du är 60 år gammal och du vågade kasta en tårta rakt i anziktet på en rasist. Vilken hjälte!

Och media Sverige?! Whats up? Vi tycker att de borde bjudit in dig till tv soffan istället för pajasen Jimmy och hans gäng. Där får de sitta med offerkoftan de redan sytt på sig för länge sen och gråta krokodil tårar. Fattar de inte? Det är inte din tårta som ställt till det, utan alla som blåser upp grejen? De är politikerna, de överstrategiska/övernojjiga s.k. ”anti-rasisterna” och media som ger SD utrymme att göra sig själva till offer. Inte du. Vi borde kasta tårta på hela bunten.

Hade det varit fler som hyllat ditt hjältedåd så hade rasisterna hamnat i skuggan av ditt stordåd. Nu fick de all rampljus för att ingen hade bollarna nog att backa dig.
Kära Tårtkvinna, du är den modigaste av alla.

Vi vill passa på att hälsa från alla ungarna på fritidsgårdarna, alla som vi träffat på t-banan på väg till jobbet, alla som vi stött på i centrum. Igår garvade vi tillsammans. Vi klappade och vi jublade när vi fick se kladdet smeta ut sig på hans ansikte. Tack. Från djupet av våra hjärtan.

Vi tror på att du och din tårta kommer att vara historiska. Det är du som är demokrati!

Emma Dominguez