Höjden av högmod

2013-07-08
Av


Höjden av högmod i en sommarhälsning I onsdags, en vecka efter att Katarina Berggren, ordförande i kommunstyrelsen i Botkyrka, röstat nej till folkomröstning om utförsäljningen av 1300 lägenheter på Albyberget uppdaterar hon med följande hälsning på sin facebooksida: ”Paralado, interkulturalitet, varumärkesbygge, miljonprogram, hedersrelaterat våld och förtryck, kulturella och kreativa näringar och främlingskap. Många intressanta paneler blev det i Almedalen! Botkyrka önskar alla en glad sommar!”.

Kan tyckas illa nog att det är just jippot i Almedalen som hon väljer att lyfta upp och sätta fokus på sin första stormiga termin på verksamhetsåret i Botkyrka. Jippot Almedalen där Botkyrka kommun bl.a. hade en programpunkt under rubriken ”Botkyrka är Sveriges framtid”

Att hon bara en vecka tidigare hade, i Botkyrkas historia, kanske det mest välbesökta kommunfullmäktigemöte, där också en hel del av Sveriges framtid skrek ”svikare” utanför Folkets Hus i Hallunda. Hon kände sig uppenbart jagad, då hon började springa mot bilen när en ung kvinna frågade henne hur hon egentligen hade tänkt, det verkar hon nu ha lämnat bakom sig.

Den där kaxiga högmod känns igen från året då folkinitiativet Alby inte är till salu gång på gång har blivit bemöta med samma respektlösa arrogans.

Som om det inte vore nog så förstärks uppdateringen av att hon väljer att illustrera det hela med en gammal bild där hon och rapparen Dogge Doggelito står och håller om varandra.

Det uppskattades såklart inte av Dogge. Dogge som samma dag som kommunfullmäktige mötet hölls skrev ett väldigt stark och personlig öppet brev till Katarina på Aftonbladets debattsida, med rubriken: ” sälj inte mitt barndomshem”. Dogges mamma bor kvar på Albyberget och är en av de berörda hyresgästerna.

Svaret på Katarina Beggrens fräckhet och brist på inkännande i sin sommarhälsning kom två dagar senare. I går spreds en annan uppdatering på facebook med en helt annan sommarhälsning som berättar om en helt annan verklighet i Botkyrka, folkets verklighet. Den verklighet hon i sin uppdatering helt osynliggör.

Samla underskrifter och mobilisera. Demonstrera. Maktens arrogans. Nej till folkomröstning.

Mycket slit och många tårar i Alby!

Alby är inte till salu önskar alla en fortsatt aktiv sommar!

Alby är fortfarande inte till salu!

Och statusuppdateringen illustreras med en bild på Dogge tillsammans med en ung kvinna och ungarna på en gård på just Albyberget. De önskar en fortsatt aktiv sommar och påminner om att Alby fortfarande inte är till salu. Deras bild, är till skillnad från kommunstyrelsens ordförande ingen gammal arkivbild, den togs i går fredag 5 juli.

Mamma från Alby