ALBY – Respekt och Tack

2013-06-13
Av

Vi tror att vårt boende är vår trygghet. Vi tror att ett hotat boende är det samma som en hotad trygghet. Utan trygghet växer oro, stress och frustration. Och det är varför vi inte kan tillåta att vårt boende blir till en leksak för en riskkapitalist.

Vi manar till engagemang och delaktighet. Vi tror att vi tillsammans kan skapa det samhälle vi vill leva i. Utan denna tro, hade vi kollapsat och gett upp allt. Och det är varför vi inte tyst kan stå och se på när kommunpolitiker i Botkyrka så oförskämt trampar på samma principer.

Alby är inte till salu – har inte bara samlat in 6500 namnunderskrifter för en folkomröstning i Botkyrka, utan det har även väckt den mycket större frågan om miljonprogrammens upprustning. Lägenheterna på Albyberget intresserar hela Sverige.

Och när vi samlas för en demonstration, och ser hur en trettonåring tar megafonen ur en vuxens hand för att själv leda demonstrationen, hur han skriker slagord, stolt och utan att tröttas, hur barn kommer springandes ut ur portarna för att själva delta, hur äldre vinkar i balkongerna, hur folket kräver att de folkvalda agerar i enighet med folkets vilja, ja då vet vi att våra syskon i Norra B just visat oss vägen, just stått som exempel för lokalt engagemang och gräsrotsarbete, just visat oss alla att en enad förort segrar!

Tags: , , ,