RAPPORT från “Slaget om 3:an”

2012-09-07
Av

Det var mycket snack inför lördagen som skulle bli dagen då Husbys mästare i fotboll utsågs. Tyvärr fick vi monsunregn och blev tvungna att skjuta upp till dagen efter. Lagen var klara och arrangörerna välförberedda.

Vi ville att det skulle komma annat folk än bara de som spelade fotboll. Familjer, småbarn, icke-fotbollsintresserade – allt möjligt. Dagen började därför med att vi monterade upp Spindelmannen-hoppborgen som vi hyrt in för barnens skull. Det skulle visa sig bli en STOR succé, barnen bråkade nästan med varandra om att hoppa och vi som stod som ”hoppborgsvakter” orkade knappt 30 minuter utan att byta av varandra.

Syftet med dagen var att samla mycket folk i stöd för upprustningskampanjen som vi just nu bedriver för 3:an-området i Husby. Vi ville visa våra politiker att denna plan betyder och har betytt mycket för unga människor genom Husbys hela historia, och att vi därför inte tänker titta på medan den förfaller.

Hela dagen blev ett lyckat bevis för detta. De första kidsen sprang in vid kl. 12 på förmiddagen och Grand Finale, som slutade i en dramatisk straffläggning som Dovregatan vann, slutade runt kl. 21. Mitt under dagen spelades till och med en uppvisningsmatch mellan Göteborg och Stockholm, som tyvärr slutade i knapp (och orättvis…) bortaseger för våra vänner från Biskopsgården. Shoutout till Pantrarna som var med oss och visade stöd i kampen för upprustning. Under hela dagen kunde besökarna njuta av DJ Martins musik och käka grillade 90-grammare för en tjugolapp.

Flera lokalpolitiker hade vägarna förbi. Tidigt på dagen kom Mia (S) och Jakob (MP) från den lokala nämnden och uttryckte sitt stöd för kampanjen. Senare på kvällen kom Bo Sundin (M) som är ordförande i samma nämnd och som på egen hand kan se till att upprustningen blir av. Även han uttryckte sitt stöd för denna idé och sa att vi nu bara ska vänta på kostnadsförslaget som vår lokala förvaltning ska ta fram.

Att Bo Sundin tycker denna idé är intressant är ingen garanti för att han står på vår sida när det verkligen gäller. Därför kan vi inte slappna av och tro att vi har vunnit. Megafonen kommer att bjuda in hela områdets befolkning till det politikermöte under hösten där denna fråga tas upp – och då kommer vi inte acceptera ett nej.

Men det är såklart mycket positivt att den personen som har makten i sina händer att genomföra upprustningen visade ett äkta intresse och gav ett ”halvt” löfte om att satsa de pengar som krävs. Bo har gjort sig känd som en idrottens man och stöttat olika lokala sportaktiviteter genom åren. Upp till bevis nu!!

Allt som allt var det alltså en mycket lyckad dag, ett första tecken på vilken glädjespridare den upprustade 3:an kommer vara i framtiden.

Stort tack till ALLA som hjälpte till under dagen, lirade boll, samlade in de hundratals namnunderskrifterna och hoppade hoppborg!

/MEGAFONEN

Tags: , ,

Leave a Reply