Ni kommer aldrig vara välkomna i våra kvarter: manifestation mot anti-muslimerna i Fittja

2013-05-11
Av


Igår samlades ett 20-tal anti-muslimer utanför Fittjamoskén för att “protestera mot böneutrop”. Egentligen är det inte mot böneutrop i sig, inte heller mot Fittjamoskén i sig, utan mot Islam och muslimer.

Då vi i Megafonen är fiender till den strukturella rasismen var det självklart att vi inte tänker vara tysta och se på. Och särskilt inte när islamofobi utövas på vår egen hemmaplan.

Vi kallade till en tyst manifestation (av respekt för dom som var där för att be) och trots att det var lunchtid på en fredag, där folk antingen jobbade eller ville njuta av sin klämdag, blev vi närmare 100 personer som stod framför demonstranterna. Vi var gamla, unga, muslimer, ateister, kvinnor, män, ortenfolk och innerstadsungar. Vi var enade! Enade i att vi alla tycker att böneutrop är en självklar del av Sverige.

I detta sammanhang är det mycket viktigt att göra klart en sak: Megafonen är en förortsorganisation som kämpar för social rättvisa. Vi är självständiga och religiöst obundna, därför har vi och kommer aldrig vara i samarbete eller koalition med varken Fittja Moské, andra moskéer eller någon annan religiös institution. Vårt enda motiv i denna fråga är rättvisan och vår enda lojalitet är till människorna som på grund av sin tro och bakgrund stämplas som kriminella, terrorister och onda – inte till denna moské eller någon annan religiös organisation.

Med detta sagt har vi gjort det vi skulle göra: visat ett folkligt ställningstagande mot rasismen och skämt ut dom här åsnorna. Samma gäng fanatiker har ansökt om att få stå och demonstrera varje fredag fram tills årsskiftet. Men kampen mot den organiserade rasismen, som idag pekar ut muslimen som sin största fiende, måste tas på större allvar än att skrika sig hes mot dessa retards. Vi ökar tempot i vår organisering, sprider internationalism och solidaritet medan de som styr håller fast vid sina gränser och stängsel.

Megafonen Norra B fortsätter arbeta för att stoppa utförsäljningen av Albyhöjden och för att öppna en fritidsgård för äldre ungdomar i Alby. TVEKA ALDRIG – anslut dig till förändringens rörelse i Norra B, kontakta medlemsansvarige Yusef: 073-5667889.

 

Tags: , , ,

6 Responses to Ni kommer aldrig vara välkomna i våra kvarter: manifestation mot anti-muslimerna i Fittja

 1. staffan
  2013-05-11 at 11:39

  BRA TALAT !!
  fortsätt så

 2. Isabelle
  2013-05-11 at 11:40

  “De här åsnorna” “Retards”, brukar gilla det ni har att säga men att gå till personangrepp för att andra människor har en annan uppfattning än vad ni har är ett fruktansvärt beteende.

  Sedan så är väl inte det konkret att personerna ifråga är emot Islam och ser muslimer som terrorister osv, de kanske bara inte vill ha böneutrop.
  Ändra er taktik och öppna en vuxen dialog och fråga vad de vill få ut av deras demonstration.

 3. Sebastian
  2013-05-11 at 13:07

  Håller med Isabelle helt och hållet, kunde inte ha sagt det bättre själv

 4. Megafonen
  2013-05-11 at 13:54

  Isabelle,

  Självklart har folk åsikter om religioner och hur mycket dom ska ta offentlig plats i ett samhälle osv. Men när nazister & fanatiker kommer till vårt område för att demonstrera hat mot muslimer – då e åsnor & retards komplimanger.

  Det är roligt att du använder just ordet “personangrepp” med tanke på att det e exakt deras taktik: idag skickade dom sms till en av våra aktiva “vi vet vart du bor, det blir inte roligt för dig” som att vi ska vara rädda för deras fega hot. Ska vi svara på hot med “vuxen dialog”?

  Dom här personerna står i samma demonstration som organiserade rasister/nazister (i Tumba i måndags fanns flera organiserade nazister), samma sak i augusti förra året när rojalist-iranier demonstrerade tillsammans med EDL (English Defence League) på Norra Bantorget i Stockholm… EDL är militanta fascister som fysiskt attackerar icke-vita/muslimer.

  Tänk efter innan du försvarar vem som helst.

Leave a Reply