Missarna nissarna gör

2013-04-10
Av

Det är meningen att de ska representera oss, det är meningen att de ska framföra vår vilja. De ska sitta där uppe och lyssna på oss, vad vi vill och inte vill samt behöver. De representerar våra röster. Känner verkligen sveken fara förbi mina kinder, känner tårarna rinna ner för kinden när jag ser barn mellan 15-20 år stå vid torget i en flock och kritisera sina representanter. Det svider att se unga barn behöva gå igenom detta svek och väg med hinder. Jag som ung i en förort ska inte behöva åka runt halva Stockholm en tisdag kväll för att lyssna på fel som våra kostymklädda nissar gör, på de missar de går förbi med ett leende. Representanter från Tensta ska inte behöva sitta i en panel och berätta hur de dagligen kämpar och samtidigt behålla sin krigarglöd. Ungdomar ska inte behöva resa 50 mil och korsa Sverige för att få sina röster hörda. Det är fel, fel i högsta grad.

Jag har levt och varit uppvuxen i förorten hela mitt liv. Jag var ung och det var mycket jag inte visste om, hade inte dessa vyer jag kunde se samhället ifrån, jag hade inte mina förebilder som dagens unga har. Är idag snart 24 år och studerar mitt tredje år till psykolog. Den stora orsaken till mitt studieval är för att jag själv ska kunna hantera de livssvårigheter jag och min kropp kommer få möta. Jag jobbar på en skola där jag dagligen möter barn, barn som kommer att leda vårt samhälle, bli framtida ledare. Jag är också aktiv i en ideell förening där jag tillsammans med unga från förorten representerar våra missnöjen, den orättvisa som existerar och den särbehandling vi får i våra områden. Sådant ska inte behöva finnas, vi unga ska inte behöva göra nissarnas arbeten, vi ska inte behöva ge oss in i politiken och förändra och söka efter tryggheten. De ska vara vår trygghet. Historiskt så har det varit så här långt tillbaka i tiden. Det sägs att tiden läker alla sår och att utvecklingen sker varje dag. Fuck det snacket, ännu idag måste folk lida, lida för de missar nissarna gör. Den särbehandling vi får bemöta, den rasklassande nya demokratin, den kategoriserade demokratin.

Fick läsa en snabb status idag där en kvinna i Tensta fått sin toalett utbytt mot en ny, otroligt vackra nyheter, men detta skedde inte förrän hyresvärden fått se i klar bild hur kritiken verkligen lyder och hur de framstår i folkets ögon, som “kapitalistiska flygande grisar”.

Men det som verkligen glädjer mig var en otrolig kväll i Fittja där ungdomar, aktiva ungdomar, som representerade sig själva, sin familj, vänner och sitt område samt den organiserade förening som de skapat. De satt där i panelen som bestod av åtta pers från olika håll i Sverige, åtta personer utav flera hundra tusen om inte miljoner människor med ett missnöje gentemot de styrande.

Kärt folk, låt oss ännu en gång påminna oss själva att med en enad röst och strävan så kan vi besegra denna korruption och orättvisa…

ALL MAKT ÅT FOLKET.

Kawar Amedi, Megafonen

Tags: , , , , ,

2 Responses to Missarna nissarna gör

  1. anne busck
    2013-04-10 at 20:30

    <3

  2. Captain N
    2013-05-14 at 18:04

    ALL POWER TO THE PEOPLE!

Leave a Reply