Megafonen backar upp Risingeplans Framtid

2013-04-11
Av

risingeplan demo

 

Folket i Risingeplan har fått nog! Det handlar om hyresvärdar som gör “renoveringar” med gamla spisar och trasiga dörrar, målar över mögel istället för att ta bort det och försummar hela området… och för det här vill dom ha höjda hyror! Ungdomarna säger nu ifrån, Risingeplans Framtid har enat sig och börjat göra motstånd mot hyresvärden som förstört deras område. Megafonen ställer sig helt bakom Risingeplans Framtid för att deras kamp är vår kamp, från Husby till Alby har vi arbetat mot fifflande hyresvärdar och politiker som struntar i oss, Megafonen är precis som Risingeplans Framtid ungdomar som har fått nog och har tagit saken i egna händer. Megafonen säger i punkt 7 i vårt politiska program:

“7. MEGAFONEN KRÄVER en bostadspolitik som erkänner allas rätt till bostad!

VI TROR PÅ rätten till bostad och att det måste gå före alla ekonomiska intressen. Därför är de pågående utförsäljningarna och ombildningarna direkta attacker mot våra hem och liv. Extrema hyreshöjningar och ombildningar till bostadsrätt gör att hemlösheten i storstäderna ökar och många i förorten har svårt att klara hyrorna. Detta samtidigt som både kommunala och privata hyresvärdar blåser hyresgäster genom att strunta i underhåll och service.
NEJ till privatiseringen av våra bostäder och hyresvärdar som fifflar oss!
JA till att bygga billiga hyresrätter som ger alla i Sverige ett värdigt hem!

Runt om i hela Risingeplan ser vi nu röda band genom fönstrena, banden symboliserar en enhet, en enad röst MOT hyresvärden, MOT de som sket i Risingeplan, en enad röst FÖR Risingeplans Framtid! Risingeplans sak är vår sak och som Megafonen alltid säger: En enad förort kan aldrig besegras! Vi säger ifrån, man kommer inte längre kunna behandla oss i förorten som djur, äntligen säger vi ifrån. Runt om i hela Stockholm, i hela Sverige reser sig nu folk som fått nog av att alltid stå med mössan i hand… vi som alltid ska buga och tacka trots att vi tar de hårdaste smällarna i samhället. Det som händer nu är motståndet. Vi kräver våra demokratiska rättigheter, vår rätt att påverka våra liv. Vi kräver all makt åt folket, och folket är vi. Risingeplans Framtid är Sveriges Framtid!

Kampen fortsätter!

Tags: , ,

One Response to Megafonen backar upp Risingeplans Framtid

  1. Megafonen
    2013-04-11 at 15:19

    FÖR ATT FÖLJA RISINGEPLANS FRAMTID, GILLA DERAS FB-SIDA:
    http://www.facebook.com/RisingeplansFramtid?fref=ts

Leave a Reply