Lyckad demonstration mot polisvåld

2013-05-16
Av

Nice demo igår gott folk! Trots att vi kallade till demo en dag innan och vi samlades tidigt på dagen blev vi ca 70-80 personer som deltog hela vägen från Kista till Husby. Det började  i Kista med att Quena höll det första talet, där hon gick in på bakgrunden till händelsen, lögnerna från polisen och vår analys av situationen: att det som hände inte hade kunnat hända på Strandvägen eller Djursholm. Andra talet hölls av Rami som läste upp våra två krav, som ni kan läsa om här nedan. (Läs våra tal HÄR)

Efter talen på Kista Torg ställde vi upp oss och gick i demonstrationståg till Husby Torg. På vägen skrek Basar i megafonen (yani maskinen) och folket hängde på i olika slagord som “Vi vet våran verklighet, nej till polisbrutalitet” eller “Nej till polisens övervåld, ayna klipper förorstfolk”. Väl framme på Husby Torg hölls ett kort tal o demonstrationen avslutades sedan efter att vi höll en tyst minut för mannens som dödades i måndags.

Alla medier var på plats – SR Radio, ABC/Svt, TV4, TT Scanpix… Det var viktigt för att händelsen ska få spridning & för att upplysa allmänheten om våra krav. Längst ner finns alla medielänkar – SPRID DOM så att fler vet vad som händer o vilka krav vi ställer!!

Trots att alla från området inte kunde vara på plats så visste alla i orten att nånting va på G och folk visa sin support. Det viktiga va att vi visade varandra att vi har solidaritet och gemenskap när en sån här grej händer. I tisdags när flera av oss tog en tuggrunda i Husby för att sprida info så visste alla redan om demonstrationen, från 25-åringar ner till kidsen på sparkcykel. Många hade också läst texten, flera från området sa att dom digggade den o många olika kulturprofiler spred den på nätet…

Efter demonstrationen spikade vi fortsättningsmöte på tisdag kl. 18.00 i Husby. Där kommer vi diskutera hur vi går vidare med våra två krav i denna fråga. I kampanjen framöver kommer det finnas plats för alla att engagera sig, stay tuned.

Våra två krav är:

1) oberoende utredning av händelsen i måndags, och nödvändiga åtgärder utifrån utredningens resultat.
2) offentlig ursäkt till mannens familj och allmänheten, för att dom svikit sitt uppdrag gentemot oss.

EN ENAD FÖRORT KAN ALDRIG BESEGRAS!

 

Här kan man se artiklarna/ inslagen om demon:

SR
SVT Abc-nytt
TV4 Nyheterna Sthlm  (start 02:00)
Etc Stockholm
Internationalen

Tags: , , ,

4 Responses to Lyckad demonstration mot polisvåld

 1. R
  2013-05-16 at 17:16

  Bra jobbat!

 2. Samir
  2013-05-20 at 10:48

  Väldigt lamt skulle jag säga. Talarna lät som om de vore sossar. Polisen är inte våra vänner och de är heller inte våra potentiella vänner. De tjänar staten, staten tillhör inte oss utan borgarklassen.

 3. Busan Gomzalez
  2013-05-20 at 13:20

  Hur kan 70-80 personer vara en framgång?
  Ni är ju ändå sysslolösa hela dagarna så det finns ju inte direkt mycket som kan vara i vägen.

  Ni har bara stöd bland extremister. Övriga förorten hatar er, terrorister!

 4. Mathias
  2013-05-20 at 17:04

  Busan: Det är jävligt många fler än SD drar på sina anti-islam demonstrationer(fler än valfritt borgerligt parti drar på snabbt ihopkallad demonstration). Och då har dom haft lång mobiliseringsperiod. Denna demonstration drogs ihop med kort varsel och precis när folk slutar jobbet. Var många som inte hann komma/kunde gå tidigare.

  Sånna högergrisar som dig kommer alltid dyka upp. Men “vänstern” har fler aktiva och är bättre organiserade. Det är därför du kommer förlora i längden och vi kommer vinna. Hur mycket du än trollar omkring på nätet.

Leave a Reply