Fritidsgården Norra B

2013-03-28
Av

Dörrarna öppnas. Vi stiger in från vårkylan till den varma lokalen vid Albysjön. Stället heter Fanzingo. Det är inte många från området som inte känner till stället. För många ungdomar i Alby är det första gången de är där, trots att lokalen ligger ett stenkast från centrum.

Yusef har lagt ut den stora Megafonen-banderollen på ett bord. Han har också bytt t-shirt. En svart tee med texten ”Jag flyttar aldrig härifrån jag sväääääär”. Megafonens egna. Idag ska vi prata om fritidsgården som vi blivit lovade för typ 7 år sen. I kommunens ögon är väl 7 år ett ögonblick. För våra ungdomar är det en hel livstid. För många äldre är det ett löfte som aldrig hölls.

Enligt planerna ska bygget börja i december det här året och vara färdigt i slutet av 2014. Alla är skeptiska eftersom att planerna redan skjutits fram flera gånger om.
Anledningen till att man har anordnat mötet är för att man har fixat fram två kvällar där man kan bedriva verksamheten i Fanzingos lokaler. En representant från kommunen skulle vara på plats.

Vi på Megafonen Norra B tänkte att det här var ett perfekt tillfälle att presentera organisationen och lägga fram våra krav på förbättringar.

De tre punkter som vi tog upp var att:

-Vi ska följa upp tidsplanen som kommunen har lagt upp för bygget. Vi ska ligga på dem och se till att de håller det dem lovat.

-Lokalerna kommer att stå tomma i över ett halvår från och med nu (kommunen kommer dröja med ombyggnaden ända till december i år). Vi har lagt som förslag att få tillgång till lokalerna redan nu. Varför ska ungdomarna stå på torget i kylan när det finns en tom lokal mitt i centrum?

-Vi ska ha ett möte med politiker och tjänstemän som bestämmer över frågan och framföra våra krav och försöka komma fram till en lösning som gynnar vårt område.

Kommunrepresentanten gick med på att föra vidare våra krav till sina chefer och skulle återkomma till oss nästa vecka.  Vi kommer att följa upp detta och se till att det blir gjort, på ett eller annat sätt. By any means necessary, som Malcolm sa ;)

Mellan allt snack, politik och framtidsplaner hann vi titta på Max Peezays video ”F.A.S.”, värva nya medlemmar, käka empanadas, baklava och pizza. Kvällen avslutades med att titta på Vic Vems video ”Fuck en svensk tiger”, riktigt grym.

Tack till Fanzingo och Grunden och såklart allt makt åt folket!!

//Emma Dominguez

Megafonen Norra B

Tags: , , ,

Leave a Reply