CINEMA TAMAM – i kampens tjänst…

2012-12-03
Av

Att organisera sig är det effektivaste sättet att påverka sitt samhälle, därför växte behovet fram att starta en Megafonen lokalgrupp i Vällingby-Hässelby. Megafonen jobbar för social rättvisa i Sverige.

I somras anordnande Vällingby-Hässelby gruppen festivalen “Ortens Favoriter”, med artister som Labyrint, Sebbe Staxxx, Ayesha, Ken Ring och Max Peezay. Evenemanget markerade vår start i området.

Under hösten har vi tillsammans med ungdomar, träffats och jobbat fram vilka aktiviteter vi ska fokusera på.

I december kickar vi igång med Cinema Tamam. Filmcafét är en mötesplats som visar politiska och sociala filmer. Vi ser filmen och sen diskuterar vi den tillsammans för att öka vår kunskap om historien och nutiden. Det handlar om att uppleva film och inte bara att se film.

Först ut visar vi “Behandla oss inte som djur”, en film om kamp och organisering, från vår systerorganisation Pantrarna i Göteborg.

Vi kör igång med fler projekt under våren 2013. En av aktiviteterna kommer vara läxhjälp, där barn och ungdomar kan komma till oss och få hjälp med läxorna. Håll utkik här på hemsidan och gilla oss på Megafonens facebook-sida för senaste info.

Vi välkomnar alla till Megafonens aktiviteter i Vällingby-Hässelby.
Ses på Cinema Tamam!

Tags:

Leave a Reply