Bäst i Väst-cupen – början på större grejer…

2012-12-31
Av

 

BÄST I VÄST

På Cinema Tamam 18 december hade vi 20-30 unga som kom för att kolla på La Haine. När vi snackade med folket innan och efter filmen sa dom att dom vill ha en fotbollsturnering i Hässelby, helst på jullovet. Det händer ingenting här, sa dom. Jullovet är dött, kan inte ni fixa nåt nice?

Vi agerade direkt och styrde upp en fet turnering, nu i lördags 29 december  - “Bäst i Väst-cupen”. På 2 dagar anmälde sig 16 lag, över 150 pers från hela Hässelby-Vällingby… SÅ GÖR MAN om man menar allvar med att jobba för sin ort. Abas, 14 bast, var en av ungdomarna som kollade på La Haine och ville ha fotbollsturneringen. Han tog kommando direkt, styrde upp på facebook och fixade ALLA lag, han var med oss hela dagen och visade hjärta i alla uppgifter han tog på sig… Han visade alla sina vänner på plats att VI i förorterna kan och måste ta hand om oss själva.

Nu finns större planer för turneringarna. Planeringen för 2013 har redan börjat med en fet cup för alla storstädernas förorter – Ghetto Champions League eller kalla det va ni vill. Fotbollen blir ett sätt att knyta ihop förortsfolket från norr till söder, västkust till huvudstan.

EN ENAD FÖRORT KAN ALDRIG BESEGRAS!

Tags: ,

Leave a Reply