Alby är INTE till salu!

2013-02-21
Av

I slutet på förra året kom det ut att Botkyrka kommun tillsammans med Botkyrkabyggen bestämt att de ska sälja ut 1 300 hem i Alby. Hyresgästerna visste inget om det här och det de vill göra är att sälja lägenheterna till en privat hyresvärd och vad den värden gör sen vet ingen. När det här kom ut startades “Alby är inte till Salu”, en kampanj som vill ha en folkomröstning och för det krävs det 6 000 namnunderskrifter. Det är vad de idag krigar för!

Igår kom det ut att Botkyrkabyggen hade planerat i smyg att visa upp dessa lägenheter för möjliga köpare idag kl 10. Då organiserade alla sig, träffades kl 9.30 för att stå upp för vad som är deras.

Angelina Younadam som är med i Alby är inte till salu berättar:
“När vi kom till höjden (Albyhöjden) var det två bilar som cirkulerade och tre poliser som pratade med oss. Vi gick mot en lägenhet och de gick efter oss in i porten, väntade där och följde oss vart vi än gick tills vi delade upp oss och sprang ifrån dem.”

Sen, när de besökte Botkyrkabyggens kontor höll Emma Dominguez ett tal och de blev sedan bortkörda.
Jag citerar mitt twitterinlägg: “Aina är på demonstrationen #AlbyÄrInteTillSalu med två bilar och en helikopter. Är ungdomar som står upp för sin ort kriminella? #Cansir”

De 6000 namnunderskrifterna SKA samlas in, de 1300 lägenheterna ska INTE säljas! Bor du i Botkyrka skriv under, besök deras facebook-grupp ALBY ÄR INTE TILL SALU!

Skriv på och sprid länken till deras namninsamling.

Bana Bisrat, Megafonen

Tags: , , ,

One Response to Alby är INTE till salu!

Leave a Reply