Äkta Megafonen stil

2013-05-03
Av

Redan för några månader sen bestämdes det att vi, Megafonen, skulle åka till Göteborg. Vi skulle fira 1:a maj med våra bröder och systrar Pantrarna, precis som förra året.

Efter en hel del planerande, för låt oss vara ärliga, att organisera så att drygt 50 personer sätter sig på samma buss för en och samma destination är inte det lättaste. Till sist var i äntligen på väg, den 30:e april åkte en busslast med Megafonare ner till Göteborg för att delta i Pantrarnas grymma 1:a maj firande. I äkta Megafonen stil åkte vi från Stockholm lite senare än tänkt, men bussresan ner var väldigt rolig. Det skapas en gemenskap på den här typen av resor som annars är svår att få. Man spenderar dag och natt med varandra och man lär känna varandra på ett helt annat plan. Efter ett par livsnödvändiga stopp på diverse mackar och snabbmatsrestauranger (som för övrigt möttes av höga protester av vår broder Everton som mycket engagerat berättade för oss om farorna med att äta på den typen av restauranger) och X antal timmar var i framme i Biskopsgården och raka vägen till Vårvindens Ungdomsgård. Ur bilen och direkt in i publiken för att lyssna på den feta panelen Pantrarna som bestod av M-1 från Dead Prez, Emory Douglas som var kulturminister i The Black Panther Party, Nachla från Revolution Poetry, rapparen Carlito, Arefeh Behbahkt och Nabila Abdul Fattah. Det var otroligt intressant att få höra dessa människor prata och inspirera oss till fortsatt kamp. Efter paneldiskussionen hölls det en workshop och efter den var det en väldigt viktig fotbollsmatch, så Pantrarna ordnade så vi kunde få se den där. Efter fotbollen var det ett gäng väldigt trötta Megafonare som åkte vidare till klubbhuset där vi skulle bo för att mer eller mindre stupa i säng. Vi visste att vi dagen efter skulle vara ganska lång, så efter lite häng och småsnack så somnade de flesta av oss ganska gott.

Dagen efter vaknade vi lite senare än tänkt. Medan vissa av oss var ute och sprang eller promenerade så fixade andra frukost. Något försenade satte vi oss i bussen och åkte till Biskopsgården för att se om det fanns saker vi kunde hjälpa till med. Vi fick bygga scendike och bevaka backstage-området. Vi spenderade hela dagen på Svartemosse i Biskopsgården med att lyssna på alla feta artister som Pantrarna bjudit in. Det var fantastiskt fint att se hur mycket folk som dök upp, och att få lyssna på Emory Douglas hålla sitt tal blev grädden på moset. Att sedan få avsluta hela festivalen med att se Dead Prez live bredvid Emory Douglas är ett sådant minne som kommer att finnas kvar hos en resten av livet. Efter festivalen, som för övrigt inte var slut förrän vid 23-snåret, så begav vi oss återigen till vår gröna pålitliga buss. De flesta av oss var helt slut efter den långa dagen, men det fanns ändå ett par krigare som faktiskt begav sig ut i den roliga Göteborgsnatten och fortsatte festa med Dead Prez och Emory Douglas. Resten av oss begav oss återigen till närmsta snabbmatsrestaurang och åkte därefter till Klubbhuset. När vi kom fram summerade vi vår dag, satte oss i soffan och hade lite häng, men de flesta utav oss bestämde oss ganska fort för att kasta in handduken och däcka.

Dagen därpå var det dags för hemgång. Alla började fixa och ordna Klubbhuset för att lämna det lika fint som det var när vi kom. Därefter påbörjade vi vår färd hem till Stockholm. Vi hade en tid att passa då vissa utav oss skulle jobba. Låt oss bara säga att de som skulle jobba fick ringa och säga att de skulle bli sena. I äkta Megafonen stil.

Bussresan hemåt var återigen en utav de gångerna där vi skapade starkare band till varandra. Vi skrattade, diskuterade, delade med oss och kom varandra närmare. Vi utvärderade vår korta men otroligt intensiva resa och kom fram till att de bästa vi fått med oss är att vi är en, vi är Megafonen och denna resa gjort oss än mer enade.

Lucia Ramirez Tuesta
Megafonen Vällingby/Hässelby

Tags: , ,

One Response to Äkta Megafonen stil

Leave a Reply